2 квітня 2019 р.

Як отримати допомогу багатодітним сім'ям?

Kids Space
Фото: pixabay

Агов, багатодітні батьки!
Усі вже чули про допомогу на третю та наступну дитину (до 6 років) у розмірі 1700 грн. з першого квітня 2019?
Бігом до відділень соціального захисту населення подавати документи!
Але не думайте, що все буде так просто.
Ось вам трохи досвіду:
1. Сьогодні мене не записали на прийом. Бо моє посвідчення (батьків багатодітної сім'ї) втрачене і я роблю дублікат. Але це не може бути причиною відмови у запису до спеціаліста, адже документи я несу на прийом, а не пред'являю при запису на цей прийом.
Що робити, щоб уникнути подібних ситуацій та зберегти нерви?
Департамент соціальної політики ЧМР радить записатися на прийом за допомогою терміналу самообслуговування "Електронна черга" у приймальні (вул. Шевченка, 307). Завтра спробую цей варіант.
2. Не ведіться на те, щоб нести "зайві" документи. Сьогодні консультант намагалася переконати мене, що треба принести посвідчення  дітей з багатодітних сімей.  У моєму випадку просто фізично неможливо принести посвідчення старшої дитини, бо її (дитини разом із посвідченням) немає в країні.
А як насправді?
У порядку виплати допомоги зазначено, що має бути посвідчення дитини з багатодіної сім'ї (з пред'явленням оригіналу). Але посвідчення видається з шести років!!! Тобто, якщо у вас троє дітей, і всі до шести років, то які посвідченя ви принесете? 
І насправді вже є роз'яснення щодо цього. Але, нас, багатодітних мам, дехто дуже полюбляє ганяти. Щоб не розслаблялись.
Ось документи, які ви маєте надати: паспорт та посвідчення батьків багатодітної сім'ї заявника, свідоцтва про народження усіх дітей. І написати заяву по зразку, який вам дадуть. 
P.S. Усім, хто звернеться по допомогу  з квітня по червень 2019, нарахують допомогу з 1 квітня 2019. 

Kids Space / Адміністратор

...

0 коментарі :

Дописати коментар