23 вересня 2018 р.

Батьки нещеплених дітей просять підтримати петицію

Kids Space

21 вересня 2018 р. на офіційному веб-ресурсі електронних петицій, адресованих Президенту України, оприлюднили петицію, у якій батьки просять захистити конституційне право нещеплених дітей на обов'язкову загальну освіту, доступ до дитсадків та до системи освіти.


Автор петиції, С. Гула, апелює до ст. 53 Конституції України, в якій сказано про гарантоване право на доступність і безоплатність дошкільної та повної загальної середньої освіти.

Водночас Сергій Гула ссилається у петиції на дослідження вчених про шкідливість щеплень та негативні наслідки від них, зазначає, що у 2017 році в Україні після щеплень померли 18 дітей та наводить як аргумент статтю Ольги Скрипник «Випробування пробою Манту», де авторка показала статистику, згідно з якою масова вакцинація від туберкульозу є головною причиною епідемії туберкульозу.

Нагадаємо, що спільним листом МОН І МОЗ від 06.09.2018 зазначається про недопуск невакцинованих дітей до закладів освіти, через відсутність щеплення, зсилаючись на ст. 15 ЗУ "Про захист населення від інфекційних хвороб".

Цей лист спричинив хвилю протесту батьків нещеплених дітей. Адже їм почали відмовляти у прийомі до дитсадків.

У Черкасах 19 вересня 2018 у стінах міськради відбулася зустріч представників влади та батьків нещеплених дітей. Присутні на зустрічі директор департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Сергій Воронов та директор депаратменту охорони здоров´я Олег Стадник озвучили свою позицію щодо цього питання. Чиновники закликають дотримуватися закону.

Kids Space / Адміністратор

...

0 коментарі :

Дописати коментар