29 березня 2018 р.

Безпечна школа. Нік Вуйчич провів у Києві зустріч з підлітками, батьками та вчителями.

Kids Space
Нік Вуйчич зустрівся у Києві з батьками та вчителями. Фото І. Бондар.
29 березня 2018 у Києві  Нік Вуйчич зустрівся з  підлітками, батьками, вчителями, психологами та методистами.
Всесвітньовідомий оратор та меценат  провів дві лекції -  "Як знайти друзів та вберегти їх" (для підлітків) та "Безпечна школа: Як навчити підлітків" (для вчителів та батьків).
Тема його лекцій була присвячена булінгу: як його не допустити, як допомогти учням, які опинилися  у ситуації цькування, з чого почати, щоб відбулися зміни.
Організатором зустрічі  стало Міністрество освіти та науки України.
Міністр освіти   Лілія Гриневич  наголосила, що    в епоху розвитку цифрових технологій, єдиною  функцією, яка буде  завжди відрізняти людей - це емпатія, вміння розуміти одне одного. За її словами, дорослі мають стати прикладом для дітей, тому вчителі повинні припинити цькування учнів.
Уповноважений Президента України з прав дитини, Микола Кулеба додав, що реформу в освіті треба розпочинати зі змін в собі. Захисник прав дітей засвідчив, що сьогодні діти не готові ділится з батьками та вчителями тим, що з ними відбувається у школі. Проте статистика говорить, що  67% дітей  були учасниками булінгу за останні три місці в Україні. Особливу небезпеку, за словами М.  Кулеби становить кібербулінг. "Уявіть, що відчуває дитина, яка стала жертвою кібербулінгу, адже знущання над нею бачать міліони!", - звернувся М. Кулеба  до присутніх.
Головне з  виступу Ніка Вуйчича перед батьками та вчителями:
1. Скільки б в країні не було грошей - це її не змінить. Зміни починають з цінностей. Зміни починаються у серці.
2. До змін потрібно залучати Уряд, щоб зміни відбувалися на системному рівні.
3. Не жалійтеся, не будьте жертвами.
4. Будьте вдячними, вчіть цьому дітей.
5. В Україні з'являється те, що дає надію - зміни у Законах, зя якими у школах з'являється ынклюзія.
6. Ви - не є більш важливими за інших. Водночас, ви - не є менш важливими за інших. Ви - це місток для змін у суспільстві.
7. Вчителі та психологи можуть рятувати душі і навіть життя. Якщо ви не бачите чуда - станьте чудом для інших. Ваші класи у школах- це те, де все починається.
8. Простити тих, хто тебе принижує дуже важко. Треба навчитися прощати самого себе.
Також Нік розповів, що для того, аби  купити іграшку у дитинстві, він пилососив вдома, за що батьки платили йому 1.5 долари на тиждень. Це навчило його прийняттю  правильних рішень та терпінню.
Він поділився з присутніми, що на сьогоднішній зустрічі з підлітками, яких було 500 осіб,  п'ятеро повідомили, що намагалися покінчити життя самогубством через булінг у школі. А, оскільки це 1% від присутніх, у масштабі України ця цифра становить 10000 осіб.
У кінці зустрічі  Нік Вуйчич закликав учителів не забувати про свою місію, а також звернувся до всіх ЗМІ висвітлювати приклади добрих справ освітян.
Запис лекції для підлітків дивіться тут
Запис лекції для вчителів та батьків тут

Kids Space / Адміністратор

...

0 коментарі :

Дописати коментар