16 лютого 2018 р.

Друга дитяча поліклініка м. Черкаси залишиться без фізкабінету?

Kids Space
Фізкабінет у 2-й дитячій поліклініці м. Черкас. Фото О. Рачек
В Україні іде медреформа. У людей на місцях виникає безліч питань, пов'язаних з отриманням медичних послуг. А найбільше турбуються батьки.
Так, у другій дитячій поліклініці м. Черкаси функціонує фізкабінет, у якому близька 300 осіб щомісячно проходять різні процедури. Тут в амбулаторних умовах  лікують бронхіти,  трахеїти, ортопедичні захворювання, дерматози, неврологічні хвороби. Маленькі пацієнти отримують близька 2000 лікувальних процедур щомісячно.
Але з квітня 2018 року, робота фізкабінету скоріше за все буде припинена. Усі співробітники фізкабінету вже написали заяви про те, що перейдуть на посади медсестер педіатричних дільниць. Тому у фізкабінеті працювати не буде кому, адже для цього потрібна спеціальна освіта.
Чому співробітники написали заяви? Як пояснює одна з медсестер фізкабінету, кошти на їхню зарплату закладені до кінця 2018 року. А далі, у зв'язку з медреформуванням, їх, як працівників з вузьконаправленою діяльністю,  можуть просто скоротити.
Аби не залишитися без фізкабінету, на ремонт якого витрачено чималі бюджетні кошти, пропоную батькам, діти яких обслуговуються у другій поліклініці, об'єднати зусилля.
Батьківський комітет  другої дитячої поліклініки планує провести збори, на які буде запрошено чиновників для роз'яснення ситуації.



Kids Space / Адміністратор

...

0 коментарі :

Дописати коментар