5 грудня 2017 р.

"Найбільший урок у світі" від волонтерів ЮНІСЕФ

Lida Kryshtop





З 20-го листопада (Всесвітнього дня дитини) до 11-го грудня (Дня народження ЮНІСЕФ) понад 500 волонтерів по всій Україні проводять уроки на теми цілей сталого розвитку ООН до 2030-го року.

Я є одним з цих волонтерів і проводжу уроки на теми:
  1. Спільна робота для досягнення глобальних цілей
  2. Сила миру
  3. Гендерна рівність
  4. Чиста вода для всіх
  5. Освіта може змінювати світ
Минулого тижня мене запросили провести мій перший урок на тему "Чиста вода для всіх" у першокласників.
Автор уроку Коллінз Абалу
Навчальною ціллю уроку було розуміння того яка це забруднена вода, причини її забруднення та відображення нерівності у доступі до чистої води у світі.
Шукаємо на карті Україну та визначаємо чи є у нас доступ до чистої води
Насправді, дуже класно розповідати такі теми дітям, коли вони з місця рвуться і хочуть висловити свою думку з приводу справді важливих речей. Також дивовижним було те, що вони не бояться питати, чого я не спостерігала у старших дітей.

Але тут є і інша сторона медалі - увагу 30-ти дітей неможливо втримати. Поки підходиш до однієї групи пояснити детальніше завдання чи допомогти прочитати текст, інші 20 осіб вже можуть сильно відволіктись. Мені досі незрозуміло навіщо робити такі великі класи. Але, все ж, це дуже добре, що є понад 500 добровольців, готових проводити такі заходи просто на власному ентузіазмі і бажанні ділитися знаннями, є вчителі, які відкриті до нового, і, є діти, які будуть раді прийняти ці знання і тягнути вас за руку, бо це дуже важлива нова думка у їх голові.

Lida Kryshtop / Адміністратор

...

0 коментарі :

Дописати коментар