18 листопада 2017 р.

Ліда Криштоп: Я хочу, щоб люди почали сортувати сміття у своїх будинках

Kids Space

                                Вже більше двох років черкащанка Ліда Криштоп займається проблемою екосвідомості містян.  Ліда - авторка проекту "Precious Plastic Cherkasy" та ініціативи "Eco Friendly Cafe in Che". У навчальних закладах дівчина розказує чому і як потрібно сортувати сміття.

Вже третій місяць Ліда працює в Українській макулатурній компанії, і вважає що з роботою їй дуже пощастило. Все через ту ж екосвідомість. "Тепер я можу не лише розказувати людям, що потрібно сортувати сміття, але й прислати машину, щоб це сміття забрати" (Л.К.)

"Найважче - це змінити свідомість  людей. Я б дуже хотіла, щоб люди у будинках почали сотрувати сміття", - говорить дівчина. Саме це бажання привело Ліду до ідеї співпрацювати з ОСББ.
Лдіа Криштоп на зустрічі з мешканцями ОСББ вул. Амброса, 72
 За півроку вона познайомилася з 10 головами ОСББ. Але зараз лише на  Гагаріна, 29 сортують сміття. Головою цього  ОСББ виявилася  екосвідома жінка, яка одразу почула Ліду.  Будинок - новий і у людей залишається багато картону від нової техніки.  Тепер мешканці будинку   мають додатковий прибуток від зібраної макулатури.
Локальне медіа Kids Space теж за екоідеї, і тому сьогодні ми допомогли ще одному ОСББ почути Ліду. Дякувати Богу, це ОСББ має свідому голову. 

18 листопада, у дворі ОСББ по вул.Амброса, 72 Ліда зустрілася та спілкувалася з мешканцями будинку. Тепер вони  теж збиратимуть і сортуватимуть вторсировину.
Обговорили такі  переваги для ОСББ: 
- менша наповнюваність сміттєбаків
- можливість за отримані кошти облагородити свою територію
- зменшити комуналку (як це роблять у Києві).
Мешканці ОСББ вул. Амброса, 72 зацікавились сортуванням сміття

До того ж, збір та сортування  - це чудовий інструмент для об'єднання громади навколо якоїсь ідеї чи спільної цілі.
Люди в ОСББ по вул Амброса, 72 готові сортувати не лише папір, але й пластик.
Моя міссія - привчити людей сортувати сміття і показати, що це нормально
                                                                                                          За словами екоактивістки, вона рада,  що люди прийшли і погодилися спробувати сортувати і здавати макулатуру. Адже дівчина   вже півроку шукає підтримки в ОСББ, але їй не  йдуть на зустріч..


Kids Space / Адміністратор

...

0 коментарі :

Дописати коментар