27 червня 2017 р.

У Черкасах виганяють з маршруток дітей з багатодітних сімей

Kids Space
Фото О. Рачек
Останнім часом  у Черкасах склалася незрозуміла ситуація з безкоштовним проїздом дітей з багатодітних сімей. Кондуктора просто виставляють дітей з маршруток.
"Учора, моя семирічна дитина їхала на тренування, кондукторша вигнала її, і дитині довелося йти пішки", - ділиться мама Настя.
Якісь маршрути продовжують возити дітей. Але стресова ситуація залишається, бо не зрозуміло, якою маршруткою дитині їхати, щоб її не виставили.
Право на безкоштовний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі) було надане дітям з багатодітних сімей Законом України від 19.05.2009 №1343-VI. Але розмір державного фінансування був таким, що коштів вистачало лише на перевезення цієї категорії у тролейбусах. У 2015 році перевізники погодилися за власний кошт возити дітей з багатодітних сімей. 
Ситуацію, яка склалася сьогодні у місті Черкаси  коментує начальник управління транспорту  департаменту житлово-комунального комплексу,  Москаленко Віталій Сергійович: "Оскільки у Черкасах перевізникам не відшкодовуються кошти за пільгову категорію дітей з багатодітних сімей, деякі з них почали активно саботувати це питання, відмовляючись возити дітей. Мова іде про перевізника АТП 17127. Його маршрути 13, 5, 4. Услід за ним інші перевізники теж перестають возити дітей. Було зафіксовано декілька скарг на перевізників. Сьогодні на сесії Черкаської міської ради депутат Я. Нищик озвучив цю проблему.  Міський голова А. Бондаренко підтримав його й дав доручення з'ясувати це питання.  Тож у найближчий час ми будемо збирати перевізників і доходити єдиної думки.   Щоб не було такого, що два перевізника не возять, а усі інші возять". 
Віталій Сергійович назвав маршрути, які  возять зараз дітей з багатодітних сімей:  
6, 8,  9, 12,  20, 21, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 33, 36, 2, 7, 22, 11. 
Також він додав, що фінансування цієї пільгової категорії було перенесено на міську владу, отже це питання розгядатиметься при формуванні міського бюджету 2018 року.

Kids Space / Адміністратор

...

0 коментарі :

Дописати коментар