19 червня 2017 р.

У Черкасах пройде Дитячий архітектурний воркшоп "Фонтан ідей"

Kids Space
Minimalist Urban Scenes by Julian Frichot
З 3 по 8 липня 2017р. у Черкасах пройде Дитячий архітектурний воркшоп "Фонтан ідей". Організатори - черкаські активістки Олена Окунєва, Даша Подолян,  Аня Мигаль та куратори Харківської архітектурної школи. Вони запрошують дітей шкільного віку (8-15 років), які зацікавлені  вивчати та впливати на середовище, в якому ми живемо.
За словами Д. Подолян, до Черкас приїдуть молоді архітектори з Дитячої архітектурної школи Харкова. Вони вже проводили схожі воркшопи в різних містах і відгукнулися на запрошення в Черкасах. 
Протягом 7 днів діти  занурюватимуться у світ архітектури: шукатимуть ідеї для перетворення фонтану біля музею на цікавий та комфортний простір для всієї родини, вчитимуться проводити дослідження, створювати прототипи та проектувати власні ідеї. А у фіналі воркшопу презентуватимуть своє бачення містянам. 
Участь у воркшопі є безкоштовною, але передбачає конкурсний відбір, оскільки організатори можуть прийняти до групи лише 10 дітей. До щасливої десятки допоможуть потрапити щирість та креатив! Заповніть заявку на участь до 25 червня включно, і з вами зв'яжеться організаційна команда вже після 26 червня.
Конкурс ідей "Майстерня міста" у Львові. Фото: Facebook
Черкаська активістка, Даша Подолян розповіла, що Дитячий архітектурний воркшоп буде проведено у рамках проекту "Майстерня міста" в Черкасах.
Майстерня міста - це відкритий майданчик для спілкування та взаємодії усіх, хто зацікавлений у розвитку міського середовища Черкас. З 1 по 8 липня 2017 біля Краєзнавчого музею діятиме відкритий павільйон з лекціями, воркшопами, презентаціями, дослідженнями та експериментами на тему урбаністики, архітектури, міського дизайну та культури участі.
Об'єктом дослідження під час проекту було обрано площу та закинутий фонтан біля Краєзнавчого музею Черкас. За словами Д. Подолян, команда черкаських організаторок (О. Окунєва, А. Мигаль, Д.Подолян) давно виношувала ідею втілити урбаністичний проект. Так він став можливим завдяки міні-гранту, який у цьому році виграли Черкаси на конкурсі, що проводила Майстерня міста Львів. 

Ми думали, що це буде урбаністичний фестиваль або щось схоже. Тому не могли пропустити можливість взяти участь у конкурсі.


Даша Подолян з дочкою Вірою на Міжнародному архітектурному фесті CANactions. Фото: Facebook

Окрім цього, Даша з чоловіком нещодавно відвідали Міжнародний архітектурний фестиваль CANactions, де були спікерами. Звідти вона привезла до Черкас чергову порцію натхнення до дії:
На фестивалі СANactions, я дуже надихнулася досвідом з інших міст та країн, як людям вдається змінювати свої міста на більш комфортні та красиві. Тому захотілося розповісти про такі приклади у рідному місті і показати людям, як простий житель Черкас може впливати на вигляд міста і комфорт у ньому.
Майстерню міста в Черкасах проводять спільно ГО Промолодь та творча формація ≈Божевєльнік у тісній співпраці з Черкаським Обласним Краєзнавчим Музеєм, за підтримки проекту "Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова", що втілюється Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ Jobs GmbH у співпраці з Львівською міською радою, а також проекту Kyiv Dialogue / Kiewer Gespräche / Київський Діалог.

Kids Space / Адміністратор

...

0 коментарі :

Дописати коментар