17 березня 2017 р.

Черкаська мама хоче навчати дітей фінансової грамоти у проекті "Відкрий свій перший бізнес"

Kids Space
                                                                Дитячий центр розвитку "Крокодил Гєна" запрошує дітей віком 8-16 років взяти участь у проекті "ВІДКРИЙ СВІЙ ПЕРШИЙ БІЗНЕС". 
Єдина вимога для учасників - мати ідею, яка на їх думку може принести прибуток.
Ірина Ткаченко, директорка центру,  розповіла про те, як народилася така ідея та  чому варто вчитися азам бізнесу в дитинстві.

- Звідки народилася ідея цього проекту?
-  Ідея навчати дітей фінансової грамоти давно оселилася у мене в голові,  але експерименти доньки наштовхнули на думку навчати дітей саме на живому прикладі. Не можна усвідомити усі тонкощі бізнесу на картках чи у грі. Навчаєшся тільки тоді, коли це проживаєш, навіть коли втрачаєш свої гроші.
Моя донька Кіра зробила свій перший виріб - тактильну іграшку "Щось". 
Ми допомогли Кірі прорахувати та профінансували собівартість першої партії її виробу, навчили, як підібрати упаковку, проаналізувати ринок та знайти своїх цільових клієнтів. На сьогодні Кіра вже має свої перші зароблені кошти, які вкладає в подальше виробництво.
Я вирішила, що наш центр може допомогти й іншим дітям. Адже цього не викладають у школах, і мало хто з батьків говорить про це дітям.
- Що ви пропонуєте?
- Дитина приходить зі своєю ідеєю. Ми аналізуємо, чи буде на цей товар (послугу) попит, чи варто цим займатися. Допомагаємо визначити цільову аудиторію, та перспективу маркетинг продаж. Якщо доходмимо висновку, що це реальна ідея, то ми готові виділити кошти чи надати матеріали для першого виробу (чи партії). Далі надаємо підтримку в реалізації.
Будемо 
вивчати специфіку роздрібного та оптового  ринку, складати калькуляцію, прораховувати собівартість, пояснювати, хто такий інвестор, які у нього права  у бізнесі.
- Це індивідуальні чи групові заняття?
- Тільки індивідуальні! Специфіка кожного товару різна, та ще й у кожної дитини різне сприйняття, комусь потрібно більше пояснювати економічну складову, комусь маркетингову...Я навіть рекомендую на першому етапі залишитися дитині  один на один зі своєю ідеєю, навіть без втручання батьків на заняттях. Адже часто буває так, що хтось закладає у голову дитини свої ідеї, а потім нічого доброго з цього не виходить.
- Хто ваша команда?
- Іра Ткаченко - 15 років досвіду у бізнесі, аудитор, генератор ідей, працювала головним бугалтером, фінансовим директором, допоможе у сфері податків, маркетингу, економічних прорахунків.
Галина Касьянова - допоможе намалювати макет виробу, зробити викрійки.
Олександр Ткаченко - допоможе зробити схеми конструкцій, підкаже, як працювати з електронними програмами. Для свого бізнесу чоловік винайшов спосіб автоматичного  нічного поливу клумб та підігріву поїлок у клітках кролів.
Про невдачі та можливість втрат
У ході роботи над проектом Ірина готова підтримувати дітей психологічно, бо знає, що на перших етапах можуть бути невдачі, і у дитини можуть опуститися руки. Жінка переконана, що якщо ти хочеш заробляти, будь готовий до того, що можеш втратити.

"Я завжди думала, чому хтось іде у бізнес, а хтось продовжує ходити на роботу? Тепер я знаю, що тут спрацьовує страх втратити гроші. Краще цьому навчитися у дитинстві. Якщо втратив - все одно виніс якийсь урок".
Жінка говорить, що проект безкоштовний. Дитячий центр "Крокодил Гена" виступає базово-навчальною платформою у старті бізнесу та інвестором. 

Kids Space / Адміністратор

...

0 коментарі :

Дописати коментар