27 листопада 2017 р.

Мистецтво в стилі Еко

Lida Kryshtop




Я, Лідія Криштоп, - засновниця майстерні з переробки пластику Дорогоцінний пластик Черкаси та Анастасія Шаповал - екологічно свідома дизайнерка, маємо на меті провести у 2018 році перший масштабний мистецький захід для містян] під назвою Art Eco Day. Ми хочемо привернути увагу до сучасних екологічних проблем та показати варіанти їх вирішення.

Для наповнення цього заходу будуть використані роботи студентів-дизайнерів ЧДБК, місцевих художників, фотографів, запрошено екологів для проведення лекторію тощо. Також буде проведено конкурс робіт на екологічну тему серед населення. Та, багато людей або не вміють малювати, або не знають які екологічні проблеми наразі існують, тому виникла ідея створити декілька майстер класів "Art Eco Day Classes".

Ідея поєднала у собі три напрямки нашої діяльності:
  1. Проведення навчальних художніх заходів для дорослої аудиторії (є багато людей, які хотіли б навчитись малювати, але курси проводять в основному для дітей та підлітків);
  2. Поширення знань про екологізацію повсякденного життя;
  3. Підготовка до самої виставки.

Ми орієнтуємось саме на дорослу аудиторію, бо для них менше можливостей вчитися чомусь новому з нуля, на відміну від дітей. На цих майстер класах ми хочемо навчити основам художнього малюнку та показати, які існуючі екологічні напрями зараз можна використовувати.

Анастасія Шаповал. Фото О. Рачек
Перша зустріч відбулася 25 листопада у науковому центрі Quark (Хрещатик Сіті), де ми поєднали урок вивчення передачі форми та об’єму предметів за допомогою світла і тіні з напрямком апсайклінгу (англ. Upcycling).

Показ того, що таке рефлекс світла на предмет. Фото О. Рачек
В широкому розумінні, апсайклінг - це використання у виробництві старих речей. В нашому випадку - ми використовували старі газети з фотографіями для передачі об’єму кулі відтінками сірого.

Роботи учасників майстер-класу. Фото О. Рачек
Ми поєднали наші зусилля для спільної місії: поширювати тематику екологічної свідомості серед населення. Дорослі, якщо це батьки, зможуть передати свої знання дітям.


Lida Kryshtop / Адміністратор

...

0 коментарі :

Дописати коментар